„Amit az emberi elme képes kigondolni és hinni benne, azt meg is tudja valósítani.” - Napoleon Hill

Helene Hadsell - Nyerhetsz!


Az az igazság, hogy a Nyerhetsz! című könyv hozzám különösen közel áll, ezért nem is tudok róla semmi rosszat írni. Lehet, hogy elfogultnak tűnök, számomra ez a könyv mégis egy mindenkori menedék, egy mentsvár, bármi is történjék az életemben. Szó volt már többször róla, önfejlesztő könyveket úgy érdemes olvasni, hogy az ember kiválaszt néhányat (ha úgy adódik egyet) és bizonyos időközönként (akár minden nap) előveszi és olvas belőle. Elolvassa a kedvenc részeit újra, vagy elejétől az egészet, ahogy tetszik. A lényeg, hogy alaposan átitatja a könyv tartalmával az elméjét, mert hasznosnak tartja. Napokról, hetekről, hónapokról, évekről van itt szó. Egyáltalán nem nehéz ezt megtenni, hiszen egy ilyen könyvet az ember szívesen a kezébe vesz és szívesen mélyed el benne. Egyáltalán nem tűnik kötelező „feladatnak”, inkább egy energiabombával lehet összehasonlítani. Nekem a Nyerhetsz! című könyv tipikusan ilyen. Nem különösebben rossz minőségben van kiadva, lapjai mégis kihullottak a gyakori olvasástól, aláhúzásokkal, kiemelésekkel van tarkítva az én könyvem. Gyakran elkezdek olvasni egy mondatot és már tudom mi lesz a folytatás, mégsem érzem unalmasnak. Szeretem azért is, mert elég rövid, néhány óra alatt kiolvasható. 

Az írója Helene Hadsell, aki számomra az évek során egy pót nagyivá nőtte ki magát, „akit” bármikor levehetek a polcról, mesél nekem, erőt ad számomra és eszembe juttatja, hogy soha, semmilyen kitűzött célom elérését nem szabad feladnom, ha valójában fontos nekem. Szóval Helene Hadsell arról volt híres –már elhunyt-, hogy a legtöbb nyereményjátékot amire benevezett, azt bizony ő nyerte meg. Ennek történetét és technikáját meséli el a könyvben. Néhány dolog azok közül, amikre nyereményjátékok során szert tett: 

  • csónakmotor
  • televíziók
  • pénznyeremények
  • ház
  • autó
  • utazások
  • óra
  • elektromos palacsintasütő
  • mosó- és szárítógép
  • gáztűzhely
  • stb.





Módszerének titkát természetesen átadta családjának is, akik szintén szép eredményeket értek el. 

 A legjobb az egészen az, hogy ezt a technikát nem csak anyagi célok elérésére lehet használni, hanem (mint azt Helene a könyv elején kifejti) szinte bármire: kapcsolatokra, szerelemre, munkára, sportra, egészségre. A lehetőségek szinte határtalanok, a legszélsőségesebb példát még csak meg sem említeném, nyílván a legtöbben nem hinnék el, olyannyira túlmutat a józan ész határain. Ezeket a technikákat agykontrollosok jobban fogják tudni működtetni, egy részét a tanfolyamon el is sajátították, azonban bárki sikerrel alkalmazhatja. Még egy fontos momentum: a technika valóban működik, többször nyertem már vele én is, olyan nyereményjátékokon, amiken egyébként nem is indultam volna. Ha ez nem lenne elég: családomban is van olyan, aki elolvasta a könyvet, és nagy nyereményjátékos lett belőle, (nagyobb, mint én) azóta elég sok mindent meg is nyert már. Például: masszírozó gépet, több százezer forintos pénznyereményt, DVD-t, ajándékcsomagot, stb. Tehát a lényeg: nem a levegőbe írok amikor a könyvet dicsérem, mert kipróbáltuk a módszert és tanúsíthatom, az a gyakorlatban is bevált, működik. 


 A könyv barátságos hangon szólítja meg az olvasót, egész hangvételére kellemes humor és  jókedv jellemző. Tényleg olyan, mintha az író foteljában ülne egy kandalló mellett, mi pedig közvetlenül tőle hallanánk a történeteket, tanácsokat. A mű alapvehető hozzáállása az élethez optimista, nagyon is életigenlő és energikus.  A könyv két része közül az elsőben a szerző elmeséli, hogyan kezdett el nyereményjátékokra nevezni és hogy hogyan nyerte meg a forrón vágyott nyereményeket. Igazából a mai napig nem értem, hogy miért két részből áll a könyv, hiszen a második rész is nyereményeiről szól és arról, hogyan nyerte meg ezeket. Igaz ami igaz, ez a rész nyolc évvel később íródott (talán ez indokolja leginkább a két nagy egységre bontást) és ezen kívül részletesebben leírja, hogyan érdemes pályázni pontosan, hogyan deríthetjük magunkat jobb kedvre és elmesél pár történetet, ami tanítványaival, hasonló motivációjú emberekkel történt meg. Félreértés ne essék, mind a két rész egy könyvben van benne.

Nem véletlenül szokta mondani Domján László erre a könyvre, hogy agykontrollosoknak „kötelező” olvasmány, hiszen a programozás módja pontosan és jól érthetően le van írva benne. Természetesen mások is sikerrel alkalmazhatják a könyvben írtakat, alfában alkalmazva azonban a vizualizációs technikák hatásosabbnak bizonyulnak. 

Egy kevés idézet a könyvből:
  • "Nincs kudarc, csak késlekedő siker."
  • "A gondolatok dolgok."
  • "Bármit, amit az elme képes kigondolni és elhinni, azt meg is tudja valósítani."
  • "Amit az életben elérünk, azt gondolataink határozzák meg."
  • "Az életed megváltoztatásához a gondolkodásodon kell változtatnod."
 Kellemes olvasást és hasznos tanulást mindenkinek!


1 megjegyzés:

  1. Kedves Honlapszerkesztő!

    Nagyon tetszett a bejegyzés! Helene Hadsell tényleg egy értékes kulcsot adott mindőnknek ezzel a könyvvel! További jó munkát a bloghoz.

    RRT

    VálaszTörlés