„Amit az emberi elme képes kigondolni és hinni benne, azt meg is tudja valósítani.” - Napoleon Hill

Rhonda Byrne - Az Erő



Azt hiszem Rhonda Byrne - t nem kell senkinek bemutatni, hiszen ő alkotta a Titok című filmet és könyvet. Ezután még két műve született, először Az Erő, - amelyről most szeretnék írni egy rövid összefoglalót - később pedig a Varázslat, mely harminc napnyi gyakorlatot tartalmaz. Akkor most vissza is térnék Az Erő-re. 

Amit már tapasztalhattunk a Titok könyvvel kapcsolatban, szerencsére most sincs másképp. A magas színvonalú kivitelezésre gondolok, arra, hogy Az Erő-t (is) öröm kézbe venni, hiszen annak megjelenési formája magasan átlag feletti minőségű. Gondolok itt a borítóra, a lapok minőségére és a fejezetek közötti, illetve a szöveg környékén elhelyezett képekre. Nekem nagyon tetszenek (szerintem ezzel a legtöbben így vannak), elég ritka a mai könyvpiacon, hogy ilyen minőségben illusztrált és kivitelezett könyvet vehetünk kézbe (kivéve talán a gyerekkönyvek) és gyönyörködhetünk benne. Általában a külsőségeket nem tartják fontosnak (én gyakran igen) ebben az esetben mégis ki kellett rá térnem, hiszen annyira szép maga a könyv, hogy e mellett nem lehet szó nélkül elmenni.  

A mű természetesen nem másról, mint a vonzás törvényéről szól, Rhonda esetében ez aligha lehetne másképp. Mi van ebben a könyvben mégis, ami a Titokba nem férte bele? – merülhet fel a kérdés sokakban, jogosan. Az író azt állítja, hogy a Titok megjelenése óta eltelt időszakban megélt tapasztalatainak eredményeit osztja meg a kedves olvasókkal. Ez így is van, persze ezt a könyvet is díszítik idézetek, de akkor is látszik rajta, hogy főleg Rhonda írta, míg a Titok számomra egy nagyon komoly utánajárás és gyűjtőmunka eredménye. 

A fő vezérvonala a könyvben megjelent gondolatoknak a szeretet, amely bármennyire is elcsépelt dolognak tűnik, mégis (talán pont ezért) a hétköznapokban eléggé félreértelmezett dolog az emberek érzelmei között, pláne ha arról van szó, hogy a szeretet erejét használjuk világunk jobbá tételére. Mert ugyan sok könyvben olvashatunk és sok helyen hallhatunk a vizualizáció erejéről és a pozitív hozzáállásról, de jóval kevesebbet arról, hogy természetes állapotunkká ajánlatos tenni a szeretet érzését. A képlet nagyon egyszerű: a legtöbb dologban fel kell fedeznünk azt, hogy mit szerethetünk bennük, aztán pedig olyan dolgokkal kell magunkat körbevenni és foglalkozni velük, amiket szeretünk. Ez természetesen megnöveli a hála és az elégedettség érzését az emberben, aminek következtében jobban működnek az egyéb mentális technikák. Azt gondolom, hogy ez egy olyan pillére lehet a vonzás törvényének, mely mellett sokan figyelmetlenül elmennek, és éppen ezért ütközhetnek falakba bizonyos céljaik elérése közben. Fontos, hogy a mában éljünk és akkor is érezzük a szeretetet magunkban, amikor még a forrón vágyott körülmények megvalósulóban vannak. Erről is szól a könyv. 

Felsorol Rhonda olyan egyéb technikákat is, melyekkel az olvasás előtt nem találkoztam és igen hasznosnak ígérkeznek. Ezeket most nem írnám le, a könyvben mindenki megtalálja őket. Ír még a saját megélt tapasztalatairól és a hozzá fordulók történeteiből is megoszt velünk párat, melyeket öröm olvasni és felébresztik, ill. fenntartják az emberben a hitet és az elvárást. 

A könyvre jellemző, hogy megnyugtató és kellemes érzés olvasni, lehet belőle újat tanulni és van benne ismétlés is, ami nem árt, hiszen mindenki tudja, hogy ez a tudás anyja. Személy szerint én biztosan jó párszor el fogom még olvasni, úgyhogy hamarosan be is szerzem. (Könyvtárból kölcsönöztem.) Úgy érzem ez egy alapmű, mely nem hiányozhat a gyűjteményemből. Sokat segített nekem és még fog a jövőben is, akárhányszor előveszem és eltűnődök rajta egy – egy csendesebb napon, éjszakán. A hasonlóan jó élményekhez és érzésekhez kívánok minden jót azoknak, akik kezükbe veszik a könyvet és időt szánnak rá, mert igenis megéri!


„Ne feledd, hogy a vonzás törvényének működése szerint azt kapod, amit adsz. Jobban megértheted, mit is kell elképzelned és átérezned, ha úgy gondolsz a vonzás törvényére, mint a visszhangra, egy tükörre, egy bumerángra, vagy egy fénymásoló gépre. A vonzás törvénye olyan, mint egy tükör, hiszen a tükör mindig pontosan azt adja vissza, ami előtte van. A vonzás törvénye olyan, mint a visszhang, hiszen bármilyen hangot adsz ki, pontosan ugyanaz tér vissza hozzád. A vonzás törvénye olyan, akár egy bumeráng, hiszen ha elhajítod, visszatér hozzád. A vonzás törvénye olyan, mint egy fénymásoló gép, hiszen bármit teszel bele, pontosan ugyanazt reprodukálja, a szakasztott mását kapod vissza.”

Rhonda Byrne

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése